Fikk relevant jobb i Bring

Økt mangfoldsarbeid blant danske arbeidsgivere
9. September 2013
Forsvaret – uniformert mangfold
30. April 2014

Fikk relevant jobb i Bring

For tre år siden reiste Oliver Escalante til Norge med ingeniør-utdanning i kofferten. I dag har han fast stilling som implementeringsansvarlig i Bring Warehousing på Berger.

For tre år siden reiste Oliver Escalante til Norge med ingeniør-utdanning i kofferten. I dag har han fast stilling som implementeringsansvarlig i Bring Warehousing på Berger.

 

Oliver Escalante var fast bestemt på å få jobb da han flyttet sammen med sin norske kone i Norge i 2009. Han hadde god utdanning med spesialisering innen logistikk og syv års relevant jobberfaring fra hjemlandet Peru. Men det var en hindring: språket.

– Jeg fikk ikke jobb, fordi jeg ikke kunne snakke norsk. Så jeg bestemte meg for å lære meg det.

Han studerte norsk i ett år, og jobbet deltid i matbutikk ved siden av. Da han var ferdig, startet han på en mastergrad innen Innovasjon og Entreprenørskap ved Universitetet i Oslo. Masteroppgaven skal handle om innovasjon og logistikk.

– Hvordan logistikken påvirker teknologien er interessant. Logistikken i dag er jo veldig forskjellig fra hva den var for 15 år siden, sier han.

 

Fikk endelig jobb

For åtte måneder siden kom Oliver over en stillingsutlysning fra Bring som han mente passet godt med utdanning og erfaring. Denne gangen ble han den heldige. I dag stortrives Escalante som implementeringsansvarlig ved Bring Warehousing på Berger. Han jobber med å tilpasse og tilby de beste lagerløsningene for nye kunder, slik at kunden lettest mulig kan flytte hit og starte driften raskt.

– Det er alltid mye å gjøre, men det er spennende. Hvis man gjør det man liker, så blir man god i jobben.

– Hvordan var overgangen fra å jobbe i Peru til å jobbe i Norge?

– Personlig har jeg et syn på at «logistikk er logistikk», uansett hvor du er i verden. Men skillet mellom kulturene gjør jo at det selvfølgelig er noen forskjeller. I Norge fokuserer man for eksempel mer på økologiske produkter. Disse trenger spesiell behandling innenfor logistikken. Og Bring er mer miljøfokusert enn andre steder jeg har jobbet.

 

Blitt litt norsk

Sammenlignet med Peru, der gradestokken kunne nå 40 grader, synes Oliver det er mye bedre å jobbe i et kaldere klima.

– Selv om det er store forskjeller mellom Peru og Norge, liker jeg meg her. Etter å ha bodd her i tre år, må jeg innrømme at jeg er blitt litt norsk selv.

– Er det noe du har syntes har vært utfordrende med jobben?

– Språket. Jeg snakker norsk, engelsk og spansk. Noen ganger når jeg snakker med svenske kolleger, kjenner jeg at jeg sliter litt, men det har blitt bedre, understreker Oliver.

 

Språk er viktig

– Har du noen tips til andre som kommer fra utlandet og vil ha jobb i Norge?

– For det første må de tenke på fremtiden. Det viktigste er å lære norsk, og å prøve å inkludere seg i samfunnet så fort som mulig. Begynn å bygge et nettverk, fordi nettverk er ekstremt viktig her i Norge. Få gjerne hjelp fra andre til å skrive søknad. Mange sliter litt i begynnelsen, men det er viktig å ikke gi opp, for man får jobb tilslutt.

 

Samarbeid på tvers av kulturer

– Hva har du lært av Bring?

– Jeg har lært ganske mye, og jeg lærer hver eneste dag. Det første er å samarbeide med forskjellige kulturer. Posten og Bring har ansatte med mange ulike nasjonaliteter. Men vi har et felles viktig mål, og det er at alle jobber for det samme målet.

– Hva er din inspirasjon?

– Min inspirasjon er selvfølgelig datteren min og familien min. Det viktigste for meg er å være en god far. Jeg tror alle vil bli den beste for familien sin.

I fremtiden har Oliver lyst å jobbe videre i Posten-konsernet. Han ønsker å komme videre, både med jobb og utdanning.

– Å lære noe nye hver dag er viktig for meg.

 

Bildetekst:

– Posten og Bring har ansatte med mange ulike nasjonaliteter. Men vi har et felles viktig mål, og det er at alle jobber for det samme målet, sier Oliver Escalante.

 

Tekst: Sahra Helen Karlsen, Posten Norge

Foto: Birger Morken, Posten Norge

Comments are closed.